Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Помер митрополит РПЦ, який казав, що геном COVID-19 — в гріху…

Від ускладнень коронавірусу помер митрополит Казанський і Татарстанський Феофан (Ашурков). Казанський митрополит став п’ятим архієреєм РПЦ, який помер від коронавірусу.

Про це повідомляє Ахілла з посиланням на Сайт Татарстанської митрополії Російської православної церкви.

У середині березня 2020 року митрополит Феофан повідомив журналістам свою позицію з приводу коронавірусу і карантину в храмах його єпархії. На думку митрополита, закривати храми немає потреби, тому що Бог врятує віруючих від усіх напастей: «…Зараз йде Великий піст, тому в церквах досить багато віруючих. Необхідності закривати храми поки немає. Люди, до речі, відвідують зараз не тільки церкви, а й магазини, ринки, кінотеатри … Храм для віруючих – місце спілкування з Богом. Вони вірять, що Він врятує їх від чуми, коронавірусу і інших напастей. Ви ж розумієте, що можна заразитися інфекцією, навіть не відвідуючи храм і не прикладаючись до ікон. … Закриття храмів може викликати паніку, а паніка – найстрашніший вірус. Вона може принести шкоди більше, ніж коронавірус. Паніка викликає втрату самоконтролю», – пояснив Феофан.

Митрополит Феофан заявляв, що геном коронавірусу у гріху, а також закликав не перебільшувати масштаби епідемії: «Найголовніше – зберігати спокій. Від звичайного грипу померло набагато більше, ніж від пневмонії, спричиненої коронавірусом. Не варто перебільшувати небезпеку».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, на днях від коронавірусу помер патріарх Сербської православної церкви Іріней.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності