Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Понад 100 молочних ферм зникло в Україні за рік

Невизначеність і маніпуляції політиків із ринком землі штовхають фермерів до ліквідації своїх молочнотоварних господарств.

Про це повідомила віцепрезидент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк.завантаження

Вона наголосила, що якщо у попередні 5 років свою діяльність припинили невеликі молочні ферми, то зараз — вже середні, котрі істотно вклалися у молочний сектор.

«Як результат — зниження об’ємів молока, що надходить на переробку. Тільки за перше півріччя 2019 року переробна галузь не дорахувала більше, ніж 900 тонн молока щодоби», — розповіла Ганна Лавренюк.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИДоїти биків або закупляти молоко із Польщі, – вибір перед українськими промисловцями

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також віцепрезидент Асоціації виробників молока наголосила, що негативна тенденція почалася з березня минулого року, коли господарства втрачали по 2-3 тисячі промислових корів.

«Мушу зауважити, що за відсутності гарантій і пільг, аби зберегти за собою земельний банк, без якого молочнотоварна ферма не зможе забезпечити себе кормами, підприємці почали стрімко вирізати худобу», — підсумувала Ганна Лавренюк.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності