Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Понад 3 тис. іванофранківців “героїчно” тікають від військового призову

Нині покійний популярний телеведучий Ігор Пелех не раз жартома розповідав, як він “героїчно переховувався від строкової служби в ЗСУ у Польщі на заробітках“, ще до того, як став телезіркою. І ось виявляється, що в Івано-Франківську понад три тисячі призовників  теж десь “героїчно” тікають від свого громадянського обов’язку:

В Івано-Франківську під час весняного призову на призовну комісію викликали 3555 чоловіків. З них з’явилося 528 осіб, неявка становить 3027 призовників.

Про це повідомив на оперативній нараді у міського голови військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд.

За його словами, в Івано-Франківську планове завдання призову у ЗСУ та інші військові формування України становить 75 осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«7-8 квітня відбулися перші відправки до ЗСУ та в інші військові формування України, відправлено 10 осіб. Наступна відправка запланована на 15 квітня, і крайня відправка на 17 червня цього року. Я вважаю, що низький рівень свідомості та призовної культури громадян призовного віку, відсутність почуття обов’язку та відповідальності перед своєю державою, перед своєю Батьківщиною є тим, що призовники не в повній мірі розуміють значимість виконання військового обов’язку», – каже Сорокопуд.

За словами Сорокопуда, багато призовників змінили місце проживання або на початку призовної кампанії виїхали за кордон.

Нагадаємо, на строкову військову службу призиваються придатні за станом здоров’я чоловіки від 18 до 27 років.

«Ми розуміємо, що теоретично може бути загострення на Сході. Ворог розгортає додаткові сили до дня так званої побєди, тому можемо мати непрості ситуації у травні-червні. Тому необхідно мобілізуватися. Хоча призов – це не є мобілізація у зону бойових дій, але призов – це один з моментів, як підвищити боєздатність Збройних сил України», – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також доручив керівнику муніципальної варти Михайлу Шутаку скласти список добровольців для віправлення на Схід у разі загострення.

«Я не думаю, що буде повномасштабне вторгнення, але провокації серйозні готуються», – сказав Марцінків.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності