Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Пообіцяв – посадить: і мільярдерів, і мільярд дерев, – добре, щоб одночасно

Президент Володимир Зеленський підписав указ про старт екологічного проєкту Зелена країна. Він передбачає збільшення площі лісів на 1 млн гектарів за рік, повідомляється на сайті глави держави.

«Це не політичний, а суто екологічний проєкт для природи і навколишнього середовища. Ми поставили перед собою амбітну, але, я впевнений, досяжну мету — за 10 років збільшити площі лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього протягом найближчих трьох років ми прагнемо висадити в Україні 1 мільярд дерев», — заявив Зеленський під час Всеукраїнського форуму Україна 30. Екологія.

Глава держави зазначив, що лісові ресурси — один з головних союзників у боротьбі зі змінами клімату, але за останні 50 років цю галузь практично не реформували. За словами Зеленського, «ми почали перетворення, які змінять систему управління лісами, запровадять найкращі європейські практики і зроблять цю сферу максимально відкритою».

Указом Зеленський доручив:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • розробити і за два місяці внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення системи охорони, захисту і відновлення лісів, стимулювання лісорозведення, збереження і відновлення природних екосистем.
  • розробити і затвердити державну цільову програму Масштабне залісення України, мета якої – вирішення питань охорони, захисту, використання та відтворення лісів;
  • вжити заходів щодо реформування лісового господарства, встановлення самозалісених і придатних до створення лісів земельних ділянок, забезпечення фінансування у 2022-му і наступних роках заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів;
  • Кабінету міністрів, КМДА та обласним адміністраціям — допомогти із залученням населення до заходів з охорони, захисту, відтворення лісів; також організувати інформаційно-освітні та інші заходи, щоб сформувати «екологічний світогляд» у населення, поширювати інформацію про необхідність зберегти і відновити лісові ресурси.

Нагадаємо, що також Президент спільно із РНБО розпочав деолігархізацію України, тобто боротьбу із олігархами та їхніми незаконно набутими мільярдними статками…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності