Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Попри війну “ДІЯ” таки дивує українців і Світ новими можливостями: атестати і дипломи вже теж тут

Обіцяна колись президентом Зеленським діджиталізація України попри війну проходить успішно – у додатку “Дія” з’являться нові цифрові документи: дипломи з освіти та шкільні атестати, анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, ці цифрові документи можна буде використовувати при працевлаштуванні, вступі до університету або оформленні в службі зайнятості.

“Документи у смартфоні замість паперових зможете використовувати у всіх життєвих ситуаціях. Під  час працевлаштування, вступу до університету чи оформлення у службі зайнятості”, – зазначив він.
За словами Федорова, Є-документи про освіту стануть у нагоді українцям, які були змушені залишити рідні міста через активні бойові дії, окупацію тощо. Відновити такі документи досить бюрократичний та складний процес, але їхня цифровізація має спростити життя тисячам переселенців.
“За час повномасштабної війни багато українців втратили свої дипломи та атестати. Забули вдома під час евакуації, залишили в тимчасово окупованих містах, частину просто знищили під час ворожих ракетних обстрілів”, – заявив міністр.
Він також зазначив, що Мінцифри спільно з Міністерством освіти і науки та Державною податковою службою вже починають працювати над розробкою.
Нагадаємо, через Дію можна буде скасувати статус переселенця.
Також повідомлялося, що Дія розпочинає бета-тест програми єОселя.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності