Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Популярність Facebook стрімко падає і збіднює Цукерберга

Голова та головний виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг втратив $29 млрд у четвер, коли акції Meta Platforms Inc. (FB.O) продемонстрували рекордне одноденне падіння після невтішного прогнозу доходів.

Як пише Reuters, акції Meta впали на 26%, втративши понад $200 млрд у результаті найбільшого одноденного обнуління ринкової вартості американської компанії.

За даними Forbes, це призвело до зменшення статків засновника та головного виконавчого директора Цукерберга до $85 млрд.

Цукербергу належить близько 12,8% технологічного гіганта, раніше відомого як Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його одноденне падіння статків є одним із найбільших за всю історію.

За даними Forbes, тепер Цукерберг знаходиться на дванадцятому місці у списку мільярдерів Forbes у реальному часі, поступаючись індійським бізнес-магнатам Мукешу Амбані та Гаутаму Адані.

Раніше Meta повідомила про перше квартальне зниження кількості щоденних користувачів соцмережі Facebook у всьому світі. Компанія також звітувала про зниження показників зростання реклами, через що її акції впали.

Нагадаємо, компанії Meta Марка Цукерберга подали колективний позов на суму 3 млрд доларів. У документі стверджується, що компанія незаконно збирала персональні дані 44 млн. британських користувачів соцмережі в період з 2015 по 2019 рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно Міністерство юстиції США оштрафувало Facebook на 14 млн доларів через порушення правил прийому на роботу іноземців.

А у 2019 році Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів (FTC) наклала штраф на компанію Facebook у розмірі 5 млрд доларів. Це найбільша сума штрафу в історії США для технологічних компаній. У вересні 2021 року члени правління компанії прийняли рішення про угоду з Федеральною торговою комісією і виплати $5 млрд штрафу у справі Cambridge Analytica заради захисту Марка Цукерберга від особистої відповідальності у цій справі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності