Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Порядок НАЦІОНАЛЬНОГО ОПОРУ: кого візьмуть на військову підготовку, – Кабмін

Кабінет Міністрів України затвердив порядок організації та здійснення загальновоєнної підготовки українців до національного спротиву.

Відповідну ухвалу ухвалили ще 29 грудня, але доступною для ознайомлення вона стала тільки тепер.

Згідно з документом, загальновійськову підготовку можуть пройти:

  • українці допризовного та призовного віку,
  • військовозобов’язані,
  • резервісти,
  • інші категорії громадян, які добровільно захотіли долучитися до національного спротиву.

Цю підготовку проводять у мирний час та особливий період незалежно від політичних та інших переваг людини, її статі, етнічного та соціального походження, майнового стану та місця проживання.

Загальновоєнна підготовка може бути початковою та базовою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Початкова підготовка необхідна, щоб сформувати первинні загальновоєнні знання, ознайомити громадян з місцем і участю громадянина у зв’язку з усвідомленням свого обов’язку збройного захисту України. Включено до Державного стандарту профільної середньої освіти – її викладають у школах, професійно-технічних училищах, вузах та інших навчальних закладах.

Базова підготовка дозволяє навчити громадян виконувати завдання як у мирний, так і воєнний час у бойових умовах: поводитися зі зброєю та застосовувати її, відпрацювати дії на полі бою (пересування та орієнтування на місцевості), надавати домену допомогу, а також первинну психологічну допомогу (самопоміч) ), поводитися з саморобними вибуховими пристроями.

Базова підготовка проводиться Міноборони разом із заінтересованими органами виконавчої влади, місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, волонтерськими, громадськими та спортивними організаціями.

Відповідальність за організацію загальновоєнної підготовки доручається: Міністерство освіти разом із Міністерством оборони (початкова підготовка); Міноборони разом із іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади (базова підготовка).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фінансування та забезпечення загальновоєнної підготовки громадян здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, видатків місцевих бюджетів, а також з інших не заборонених законодавством джерел.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності