Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Порошенко і Дуда вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії

Вчора, 8 липня, в Луцьк прибули президент Польщі Анджей Дуда, який є онуком вояка УПА вбитого НКВДистами під Болохевом, що на Прикарпатті,  та президент України Петро Порошенко. Вони взяли участь в заходах, приурочених до 75 річниці Волинської трагедії, в якій офіційна Польща досі обвинувачує виключно українців, не бачачи при цьому вини з боку поляків.

Відомо, що Дуда відвідав святу месу в луцькому соборі святих апостолів Петра і Павла. Також в заходах взяв участь президент України Петро Порошенко, який приїхав до Луцька з делегацією о 10 ранку. У зв’язку із заходами в Старому місті перекрили в’їзд, людей перевіряють на вході на наявність заборонених предметів.

Також цього дня президент Петро Порошенко відвідав село Сагринь на території Польщі, де взяв участь у відкритті Меморіалу пам’яті тисяч українців, які загинули від рук вояків польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. Також президент Порошенко закликав до перегляду змін польського законодавства про «Інститут національної пам’яті» і також до перегляду положень, які стосуються українців. 5488D448-B0D4-4716-BB2A-C0C1522AB3AB_w1023_r1_s

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності