Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Порошенко наказав зробити медицину платною

Президент назвав безкоштовну медицину міфом

Президент Петро Порошенко доручив при реформі охорони здоров’я виходити з принципу, що медицина має бути платною.
Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ, на якому розглядалися пропозиції МОЗ з реформування галузі.

«Не вистачає чесного визнання, що безкоштовна медицина – це один з найбільших міфів сучасності, яким українські політики з року в рік обманюють людей», – зазначив Порошенко, закликавши позбутися цього міфу, передає прес-служба Президента.

Президент зазначив, що в безкоштовну медицину вірять доти, поки не захворіють і не виникне потреба звертатися до лікарів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Правда полягає в тому, що за медичні послуги хтось мусить платити, і держава сама з цим не впорається. Одним бюджетом всіх не полікувати. Треба запроваджувати ефективну систему реформованої медицини», – сказав Порошенко.

Президент назвав реформування охорони здоров’я одним з головних пріоритетів.

Він вважає галузь «кричуще проблемною», «запущеною» і «корумпованою».

«Національна система охорони здоров’я перетворилася на національну катастрофу», – вважає Порошенко.
Глава держави зазначив, що стратегія реформування галузі має бути націлена на те, щоб у центрі уваги було не ліжко-місце, а пацієнт, а кінцевим індикатором реформи має стати середня тривалість життя.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 26 грудня 2014 р. грузинський «варяг» Квіташвілі під час відкритого засідання парламентського комітету з питань охорони здоров’я презентував стратегію реформи медичної галузі.

Після таких заяв Президента України, виникає запитання, чому досі «диктатору»-президенту Білорусії Лукашенку вдається якимось загадковим чином медичну допомогу населенню на будь-якому рівні надавати безкоштовно, а ось ліберал-демократу Порошенку – ні?

В Білорусії рівень медичного обладнання на державних підприємствах на порядок кращий ніж у Конча-Заспі, що вже тут згадувати про поліклініки та лікарні. А також кожен працюючий чи пенсіонер має можливість отримати безкоштовну путівку з сім’єю у санаторій для оздоровлення, нехай і білоруський… Про безкоштовне навчання у ВНЗ, зарплати, пенсії, вартість комунальних послух чи автомобільного пального та стан доріг у наших північних сусідів взагалі говорити не доводиться.

Подейкують, що усе це завдяки лиш тому, що Президент у них справжній білорус, хоч і «диктатор»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності