Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Порошенко: необхідна допомога ЄС і США

Президент України Петро Порошенко у вівторок провів телефонну розмову із Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої обговорив реалізацію плану мирних ініціатив, заплановане на 27 червня підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, а також торкнувся питань переговорного процесу щодо газу.

Під час розмови Глава держави розповів про основні принципи імплементації плану врегулювання ситуації на сході України.

Порошенко зазначив, що для посилення контролю над державним кордоном України необхідна допомога ЄС, США, зі своєї сторони Україна буде дотримуватись взятих на себе зобов’язань.

Меркель підтримала кроки з реалізації мирного плану Президента.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Серед принципів імплементації мирного плану Глава держави відзначив створення десятикілометрової буферної зони на кордоні і відведення незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно захоплених адміністративних будівель, відновлення роботи місцевих органів влади та центральних телеканалів і радіостанцій.

Президент також наголосив на необхідності децентралізації влади, проведенні дострокових місцевих і парламентських виборів.

У контексті обговорення відносин з ЄС Президент заявив, що Україна готова до підписання економічної частини Угоди про асоціацію в Брюсселі 27 червня.

Джерело: УНІАН

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності