Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Порошенко погрожує ультраправим?

Український президент Петро Порошенко заявив, що не дозволить ультраправим в Україні шкодити репутації держави.
Про це президент заявив у інтерв’ю BBC Україна.

За словами президента, крайні праві в Україні не мають значної підтримки серед населення, про що свідчать результати президентських та парламентських виборів минулого року.

«На президентських виборах вони мали менш як 2%, на парламентських виборах вони мали менш як 3%», – наголосив він.
Водночас пан Порошенко визнав, що ультраправі все ж «доволі активні».

«Я гарантую, що Україна збереже демократичні традиції. І Україна є демократичною країною, і ми нікому не дозволимо демонструвати те, що буде згубним для української репутації», – сказав президент Порошенко кореспонденту ВВС.
З дечим тут можна погодитися, якщо припустити, що Президент, говорячи про рейтинги, натякає на Правий сектор чи ВО «Свобода», які радше намагаються здаватися ультраправими, аніж вони такими є.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як коментує дану ситуацію політаналітик та голова ВГО «Поклик Нації» Тарас Боднар, коли б скажімо партія Тягнибока насправді настільки була радикальною чи консервативною, а це значить – ідейною, як вона себе декларує, вона б не зазнала нищівної поразки на останніх парламентських виборах.

«Радикальний електорат насправді в Україні становить не менше 20% виборців і вони голосували за ВО «Свободу» у 2012 році, але далі були фото з кулуарів Верховної зРади, де свободівці і іже їм подібні у перервах між засіданнями «браталися з «ідейними ворогами» з ПР чи КПУ», – говорить політик.

«Порошенко тут радше натякає на Правий сектор, з яким у нього останнім часом все більше назовні проявляється взаємна «любов», причиною якої є Ігор Коломойський, який стоїть за цією партією. Тому, якщо мова йде саме за них, то тут Президент замість радикалізму, мабуть, хотів вжити якесь інше слово. Скажімо: екстремізм чи тероризм. Але допоки він ще не готовий… Подейкують, на днях до Правого сектору примкнув непокірний Порошенку батальйон «ОУН»», – продовжує аналізувати Боднар.

«Який може бути радикалізм чи націоналізм, в Україні ці два слова не є подільними, в партії, якою керують євреї? Це ж стосується і партії Олега Ярославовича, який нещодавно, якщо вірити екс-нардепу і голові Українсько-Ізраїльського товарис­т­ва Ларисі Скорик, просив для своєї родини дозволу на ПМЖ в Ізраїлі?» – іронізує пан Тарас.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Справжніми радикалом в Україні була і залишається УНСО. Але після того, як ліквідували таких її яскравих представників як Музичко (Сашко Білий) чи Карпюк (нині ув’язнений в одній з катівень ФСБ в РФ) та позбули партійного свідоцтва УНА, ця структура зайнята своїм відновленням та реорганізацією. Тому якоїсь особистої загрози для Президента не становить, як і для репутації України перед Заходом. А що до того, що колись своєю присутністю в Придністров’ї чи на Кавказі УНСО не раз ставала поперек горла російській військовій машині, то цим нині слід пишатися», – підсумував голова ВГО «Поклик Нації».

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності