Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Порошенко проти добровольчих батальйонів, народних міліцій і місцевої самооборони

Минулого тижня президент України Петро Порошенко відзначив, що в Україні не буде місцевих батальйонів, дивізій, народних міліцій. Про це він заявив під час розширеного засідання уряду, повідомляє УНН.

«Це стосується національної безпеки, це стосується зовнішньої політики, боротьби з корупцією, дотримання прав і свобод громадян. Безумовно, це стосується територіальної цілісності України», – зауважив він.

Нагадаємо, 3 лютого активісти «Всеукраїнського батальйонного братства» провели біля Генеральної прокуратури України акцію «Народ вимагає дій». Після цього активісти пройшли ходою до Верховної Ради України, а потім вирушили до Адміністрації Президента України, де вимагали провести публічну прес-конференцію Президента Петра Порошенка, на якій би громадськість отримала відповіді на всі нагальні питання.

Серед першочергових вимог «Всеукраїнського батальйонного братства»: ввести в Україні воєнний стан, прийняти Закон про імпічмент Президента України, прийняти Закон щодо зняття недоторканості з народних депутатів України, Президента України, суддів, відправити у відставку Міністра оборони України, начальника Генерального штабу Збройних Сил України, секретаря РНБОУ, міністра внутрішніх справ України, голови СБУ, Генерального прокурора України, залучити представників воюючих батальйонів до складу РНБОУ та місії ОБСЄ, негайно провести аудит Міністерства оборони із залученням представників воюючих батальйонів та волонтерів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, як уже повідомляє інформагенція «Главком» з посиланням на полковника запасу, військового експерта Святослава Стеценка, добровольчі батальйони повинні бути у складі Міністерства внутрішніх справ або Міністерства Оборони України. Всі ж інші – роззброєні.

«В обов’язковому порядку повинні бути роззброєні Добровольчий український корпус і ОУН. Решта добровольчі батальйони повинні бути у складі Міністерства внутрішніх справ або Міністерства Оборони», – вважає експерт.
Нагадаємо, що раніше в ЗМІ вже звучала інформація про те, що добровольчі батальйони і їхні спонсори ведуть бесіди про створення паралельного міністерства оборони і т.ін..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності