Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Порошенко, щоб жінки більше не рвали колготок…

…, мабуть пам’ятаючи старий, ще радянський, жарт, прибрав з погон і форми українських військовослужбовців зірки?

znakk2

Хоч зірки використовувалися ще в англо-саксонській геральдиці, а з 18 століття і уніформі багатьох армій світу, в Україні зірки сприйняли за радянський пережиток, тому у новій формі використовуватимуть символіку часів гетьмана Павла Скоропадськог, якому й досі дехто ще закидає звинувачення у відданості російському монархізмові та союзі із кайзерівською Німеччиною…

Про нововведення в ЗСУ на своїй сторінці в Facebook повідомив помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

За словами журналіста та волонтера Віталія Гайдукевича, який брав участь у розробці нової форми, президент України Петро Порошенко вже підписав відповідний документ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Замість пережитків радянського минулого в якості відмітних знаків ЗСУ буде використовувати символіку часів гетьмана Павла Скоропадського.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони презентувало нові експериментальні зразки форми та спорядження для українських військовослужбовців.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності