Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПОРОШЕНКО СТАВ ТРИЧІ ЛАТИФУНДАТОРОМ

Видання в матеріалі, присвяченому спробам нинішньої влади дозволити продаж сільськогосподарської землі оприлюднило інформацію про те, що земельний банк родини президента України Петра Порошенка збільшився мінімум у три рази, перевищуючи вже 300 тис. га.

Експерти ринку звертають увагу на той факт, що зараз, як і в 2012-му при Януковичі, вже значно активізувався і набирає обертів процес нарощування земельних банків та консолідації аграрного бізнесу, в тому числі і через скупку керуючих компаній і підприємств-орендарів великих і не дуже земельних угідь.

«Як три роки тому, так і зараз відбувається це в очікуванні скасування мораторію на продаж землі. Тільки якщо Янукович збирався зробити це, виписавши процедури і правила виключно під себе і свою «сім’ю» при цьому, звичайно, розуміючи, що не зможе поділитися з росіянами і китайцями, у яких теж сподівався пристойно зайняти, то Порошенко доводиться рахуватися з думкою американських і європейських інтересантів. Втім, його це особливо не зупиняє», – повідомляє видання.

За відомостями джерел «ZN», якщо ще не так давно за президентською родиною значився тільки 12-й за розміром земельний банк в країні за підрахунками УКАБ, 112 тис. га через контрольоване нею ТОВ «Агропродінвест», – то за останній рік він, після зміни власників чималого числа агрокомпаній, збільшився мінімум у три рази, перевищуючи вже 300 тис. га.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Поточна кон’юнктура сприяє – земля, як і орендують її підприємства в умовах тотальної економічної кризи і гучних банкрутств відступається найчастіше практично за безцінь», – йдеться в матеріалі.
Вартість землі в Україні нині катастрофічно низька. При цьому соціальні стандарти держава заморозила, проте є інфляція.

Джерело: УБК

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності