Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Порошенко зізнався в амбіціях… на третій термін президентства

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна подасть заявку про вступ до Європейського Союзу у 2024 році. Про це він сказав сьогодні, 29 січня, під час виступу на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом». Відомо, що 2024 буде роком наступних чергових президентських виборів в Україні після цьогорічних… це значить, що в разі повторної перемоги на виборах цьогоріч Порошенко піде в президенти втретє, адже коней на переправі до ЄС не міняти не будуть точно.b5830ad4668db4c6fb097a052dfcba8c-756x425

«Багато хто не вірив, що Угода про асоціацію буде підписана, багато хто не вірив, що ми виграємо у Росії велику дипломатичну битву за її ратифікацію… Угода діє, і частка ЄС в нашому експорті перевищила 42%… У 2024 році ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу, не маю жодного сумніву, що ми отримаємо і почнемо виконувати План дій щодо членства в НАТО», — зазначив Порошенко.

Він наголосив, що зараз Україна та Євросоюз «наблизилися один до одного як ніколи».

«І жодна держава, яка не є в НАТО, не має нині таких близьких відносин з Альянсом, як наша країна. Але лише повноправне членство в ЄС та НАТО остаточно і незворотно гарантує нашу державну незалежність і національну безпеку», — додав Порошенко.

Також під час виступу Порошенко оголосив про участь у виборах президента 2019 року.

Зазначимо, що заявку на вступ до Європейського союзу держава може подати самостійно. Нині ЄС не підтверджує своєї готовності до розгляду такої ініціативи від України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість рішення про надання членства в НАТО схвалюється Альянсом односторонньо. Наразі в Альянсі відмовляються вести діалог щодо надання Україні членства, і немає гарантій того, що це зміниться до 2024 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності