Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Посадовець-луганчанин знущається над колективом?

10 лютого 2015-го року рішенням 51-ї сесії Тернопільської обласної ради головним лікарем комунальної установи «Кременецький обласний дитячий психоневрологічний санаторій» призначили переселенця із Луганська Григорія Братаніча. Новопризначеному керівнику запропонували вивчити роботу закладу і наступної сесії надати свої пропозиції щодо оптимізації його діяльності.

Той кинувся виконувати приписи начальства з особливою ретельністю і вже за місяць видав низку наказів про істотні зміни у закладі. Педагогічні працівники дізналися, що із 16.03.2015 р. їм знімуть надбавку за престижні умови праці у розмірі 10%. З однієї з вихователів зняли 0,25 ставки. Півставки сумісництва без належного обґрунтування і пояснення зняли з однієї з медсестер (багатодітній матері, колишній чоловік якої воює в АТО). 0,5 ставки сумісництва новопризначений очільник зняв з інспектора з кадрів, проте і далі вимагає виконання нею тих же обов’язків. 50% за напруженість і складність у роботі зняли з касира-оператора ЕОМ. По півставки сторожа втратили два водії, продовжуючи виконувати цю роботу.

Працівники скаржаться, що ці рішення не погоджені з профспілкою і не оприлюднені на зборах трудового колективу за два місяці до їх впровадження, як того вимагає законодавство. Головний лікар пояснив, що розміри надбавок зменшені у зв’язку з недофінансуванням закладу. Утім, це не завадило передати вивільнені кошти представникам тієї частини колективу, яка його підтримала. Скажімо, старша медсестра закладу отримала надбавку за напруженість і складність у розмірі 30%, півставки отримала й одна з медсестер.

Менше, ніж за два місяці, доки Г. Братаніч очолює Кременецький обласний дитячий психоневрологічний санаторій, у закладі помінялося 4 бухгалтери. До речі, один з них – теж із Луганська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На посаду пана Братаніча призначала обласна рада за поданням Кременецької райдержадміністрації. Туди ж переселенця рекомендувала громадська організація «Народна рада», яку кременчани називають «привіт із 90-х». Та найбільше обурює працівників, коли луганчанин заявляє, що «привезет сюда и своих девочек». Вони, вочевидь, повинні замінити колектив закладу.

У рішенні 51-ї сесії обласної ради № 1886 від 10.02.2015 р. не зазначено на який термін укладено контракт із Г. Д. Братанічем. Наступної сесії луганчанин матиме про що звітувати, «оптимізація» виконана «на відмінно». Та чи сприяє така політика переселенця здоровому мікроклімату у колективі, представники якого і так працюють за мізер?

Джерело: Погляд НП

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності