Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Посол Німеччини розкритикувала Судову реформу Зеленського

Пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен переконана, що судова реформа в Україні зайшла у глухий кут. Саме тому керівництво країни має терміново розблокувати її проведення.

Аби провести цю реформу, потрібна політична воля Президента, наголосила Фельдгузен.

На її думку, зараз Конституційний суд України, Окружний адмінсуд Києва, Верховний суд та Вища рада правосуддя захищають одне одного від реформування.

“Так, там дійсно глухий кут. Ви ходите немов по замкненому колу. Але в основі цього зачарованого кола – не тільки вони”,
– зауважила Фельдгузен.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Й додала, що Європейський суд з прав людини має принципове розуміння незалежності суддів. Саме тому за його рішеннями Україна відновлює на посаді суддів, яких звільняли через негідні рішення.

Незалежність суддів важлива. Але я визнаю, що ми інколи робимо висновки, не беручи до уваги ситуацію в країні. На щастя, є також останнє рішення Венеційської комісії, яка на це зважає“, – підкреслила пані посол.

Дипломатка зазначила, що ситуацію треба вирішувати із залученням суддів, громадянського суспільства і, в разі необхідності, міжнародних експертів.

Фельдгузен пояснила: якщо покладатися лише на експертів, реформа може бути ідеально прописана, але без урахування політичних реалій. А тому не буде працювати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності