Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Повертати примусово вивезених українців росія не має наміру

Ідентифіковано вже понад 5 600 дітей, примусово депортованих до росії.

“Станом на сьогодні сотні тисяч українців було примусово депортовано до країни-агресора. За даними Національного інформбюро, вже ідентифіковано понад 5600 дітей, яких примусово депортували до росії. Фактична цифра більша. І сьогодні відпрацьовується механізм повернення цих дітей”, – зазначила заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Україна запропонувала росії провести обмін цивільними, – заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець під час всеукраїнського телемарафону.

“Згідно з Женевськими конвенціями, якщо держава, яка бере участь у бойових діях, визнає, що вона тримає цивільних, вона повинна їх повернути. Громадянських повинні відпускати, причому без будь-яких умов. рф визнала спочатку, що в неї є перелік цивільних, яких вона тримає. Потім росія почала прирівнювати цивільних до військовополонених. Ми вимагаємо, щоб цей принцип через наших міжнародних партнерів було змінено, і ми почали звільняти цивільних”, – сказав Лубинець.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності