Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПОВІЯ В ШОВКОВИХ ПАНЧОХАХ ВИМАГАЄ ЗМІН

Президент Французької Республіки Франсуа Олланд наполягає на якнайшвидшому ухваленні змін до Конституції України.

Про це повідомив посол України у Франції Олег Шамшур в Twitter.

«З виступу Ф. Олланда перед дипкорпусом: Франція наполягає на повному виконанні усіма сторонами Мінських домовленостей», – ​підкреслив посол.
При цьому дипломат повідомив, що Олланд сказав: «чекаємо якнайшвидшого прийняття змін до Конституції. Від Росії – ​тиску для проведення «незаперечних» виборів на сході України».

Загалом не зрозуміло, яким чином цей французький лібераст-толераст з юридичним дипломом Олланд має право втручатися у внутрішньо українські справи щодо змін її Конституції? Зазначимо, що нинішня французька Конституція базується на Цивільному кодексі Наполеона і насправді є лиш дещо поправленою і удосконаленою великим імператором і полководцем конституцією Пилипа Орлика…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що в історії Франції вже був один політик і міністр закордонних справ спершу Директорії, згодом Наполеона, а потім Луі XVIII Бурбону. Звали його Шарль Моріс де Талейран-Перігор, якого за зрадливість і намагання прислужити всім Наполеон назвав повією в шовкових панчохах. Ось тільки на відміну від Олланда Талейран був вродженим аристократом і надзвичайно грамотною та обдарованою людиною.

А повертаючись до Конституції України, зауважимо, що представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, колишній президент України Леонід Кучма заявив, що без припинення вогню і повернення Україні контролю над державним кордоном на Донбасі говорити про зміни в Конституцію не можна.

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності