Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Повні медичні обстеження регулярно для українців за 55…

Для українців віком від 55 років запровадять повні медичні обстеження, які слід проходити кожні два роки чи щороку, повідомив президент України Володимир Зеленський на форумі «Україна 30. Здорова Україна».

«Для осіб старше 55 років будуть впроваджені так звані медичні чек-апи – повні медичні обстеження кожні два роки. А для деяких категорій – щорічно. Рання діагностика захворювання дозволяє державі рятувати життя своїх громадян», – сказав президент України.

Такі періодичні медобслідування важливі, бо близько 85% передчасних смертей спровоковані не інфекціями, а хворобами кровообігу та онкозахворюваннями, зазначив глава держави.

Згідно зі звітом ВООЗ, в Україні ймовірність смерті від раку, цукрового діабету та хронічних респіраторних хвороб досягає 24,7%.

У 2020 році очікувана тривалість життя в Україні – 72,35 роки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією Державної служби статистики, середня очікувана тривалість життя в Україні при народженні у 2019 році склала 72,01 років.

При цьому чоловіки житимуть на десять років менше, ніж жінки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності