Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Прах славетного Нестора Махна повернуть на Україну

З Франції в Україну планують перевезти прах найславетнішого українського анархіста Нестора Махно, котрий на початку ХХ століття своєю армією міг змінити світову історію, а з нею і історію України, але через свою невизначеність так цього і не зробив.

Про таку ініціативу розповів губернатор Запорізької області Костянтин Бриль на зустрічі з учасниками АТО. Цього року планують поставити пам’ятник Махно у Гуляйполі і перепоховати його останки в Запорізькій області, передає місцеве видання Акцент.

У Парижі на кладовищі Пер-Лашез закінчується термін оренди місця, де зберігається урна з прахом українського анархіста. Урна замурована в стіну комунарів під номером 6686. В Україні з цього планується зробити «історичну подію».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності