Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Працівники ПАТ «Івано-Франківськгаз» відпрацьовують навички захисту газотранспортної системи від диверсій

За лічені хвилини працівники ПАТ «Івано-Франківськгаз» спільно з ДСНС в області ліквідували умовну надзвичайну ситуацію. По вулиці Хіміків, внаслідок диверсії, на газорегуляторному пункті виникла пожежа. Щоправда не справжня, як і сама диверсія, а імітована працівниками служби надзвичайних ситуацій.

У зв’язку із введенням режиму підвищеної готовності до виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, в Івано-Франківську відбулися спільні навчання бригади оперативного реагування ПАТ «Івано-Франківськгаз» та ДСНС.

Згідно імітованої ситуації, у районі Пасічна невідомий начебто кинув запалювальну суміш на газорегуляторний пункт, внаслідок чого на ГРП виникла пожежа і вогонь перекинувся на сусідню будівлю. Перехожими одразу було здійснено виклики в екстрені служби. За 6 хвилин на місце подій прибула бригада 104, на 1 хвилину пізніше МНС, згодом карета швидкої допомоги, працівники Водоекотехпрому та Прикарпаттяобленерго.
Газовики одразу огородили місце аварії та відпрацювали навчання з перекриття подачі газу на газорегуляторний пункт. Окрім того, на предмет витоків газу провели обстеження 50-ти метрової зони від місця виникнення надзвичайної ситуації.
Спільними зусиллями ліквідувати аварійну ситуацію по вулиці Хіміків вдалося за 20 хвилин.

«Такі тактичні навчання допомагають підвищити рівень професійної готовності бригад «104» до можливого виникнення надзвичайних ситуацій в житті. Аварійно-диспетчерські служби відповідально ставляться до таких занять, адже вони дають можливість ще раз відпрацювати порядок наших дій та механізмів взаємодії з іншими службами. А в умовах надзвичайних техногенних ситуацій, ефективність дій залежить саме від оперативності та відпрацьованої взаємодії», – розповідає заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Височанський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом спільні навчання працівників газового господарства, ДСНС та комунальних служб проводяться регулярно. Цьогоріч відбулося уже 13 занять.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності