Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Працівники звільняються зі “швидкої” через неповагу та агресію населення

На Дніпропетровщині медики та водії швидкої чи не щодня стикаються із агресією та неповагою мешканців Дніпра. Через це багато хто з  лікарів не хоче працювати на «швидкій» та звільняється. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів директор обласного центру екстреної медицини і медицини катастроф Радій Шевченко.

Зокрема, лікар навів приклад, як 23 лютого, місцевий мешканець напідпитку напав на бригаду невідкладної допомоги, погрожував і обматюкав лікарів.

«Лікарська бригада, госпіталізувавши хворого в лікарню №4 на Західному і поверталася на Підстанцію. По дорозі їх зупинили перехожі: «погано жінці». Хвору помістили в машину. Поставили попередній діагноз: гостре порушення мозкового кровообігу, цукровий діабет, порушення ритму. Надавали допомогу, знімали кардіограму. В цей час до бригади швидкої із матюками звернувся п`яниця із кров`ю на голові. Провокації, погрози фізичної розправи, неповага. Попри це медики надали йому допомогу, а жінку після комп’ютерної томографії госпіталізували в ту ж таки «четвірку»», — розповів Радій Шевченко.

Він також повідомляє, що напади на лікарів та фельдшерів «швидкої» — далеко не поодинокі. Зокрема, вже цьогоріч у Кам’янському одна з машин «швидкої» була обстріляна з гвинтівки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«За минулий рік було сім нападів на співробітників бригад. В одному випадку фельдшер з тілесними ушкодженнями був госпіталізований. Лікарів на «швидкій» стає все менше. Це, на превеликий жаль, процес незворотний», — зазначив Шевченко.

Наразі в області працює 345 лікарів, з яких 153 особи люди пенсійного віку. Для порівняння у 2008 році працювало 485 медиків. Радій Шевченко закликав поважати лікарів та ставитися до них ввічливо.

Агресія та неповага з боку населення до вкрай важкої і необхідної роботи працівників “швидкої” є причиною звільнень і в інших областях України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності