Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Правду про гривню скаже індекс БігМака

Оскільки в Україні МакДональдс є мало поширеним, більшість українців не знають про поняття індексу БігМака.

Індекс БігМака, коротко, – це неофіційний показник переоцінки чи недооцінки валюти країни.

Згідно з індексом БігМака, на підставі даних опрацьованих виданням The Economist, українська гривня недооцінена, а реальний курс гривні щодо долара США повинен бути 11,5 грн за долар.

Просто кажучи, даний індекс показує купівельну спроможність громадян країни щодо сендвіча БігМака і на жаль в Україні рівень доходів громадян в порівнянні з ціною бургера не втішні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Проте, беручи до уваги те, що українці рідко харчуються в фаст-фудах, а в традиції тільки домашня їжа, індекс не є таким близьким до серця.

Залишається відкритим питання, – як і чому курс валюти є таким невигідним для громадян, адже при курсі 11,5 середня зарплата у доларах була б на рівні деяких країн ЄС, але ось при девальвованій гривні, – зарплата на рівні країн третього світу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності