Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Правила підтвердження громадянства України для жителів окупованих територій ЗМІНЕНО

Верховна Рада України схвалила закон №4564 «Про внесення змін до деяких законів щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, у Криму та місті Севастополі, а також оформлення документів, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України».

У другому читанні документ підтримали 299 нардепів. Цей закон спрощує оформлення українських паспортів з відміткою про реєстрацію на тимчасово окупованих територіях.

Згідно із законопроектом, під час видачі, обміну, або оформлення документів, що підтверджують українське громадянство, особу чи спецстатус, дані про зареєстроване місце проживання на тимчасово окупованій території будуть у них вносити на підставі:

  • документів, що підтверджують реєстрацію місця проживання;
  • відомостей, внесених до документів, що підлягають обміну.
  • Відповідно до закону, для внесення даних про людей з реєстрацією на СОТ можна використовувати інформацію з:
  • Державного реєстру виборців;
  • Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб;
  • Єдиного державного демографічного реєстру.

У першому читанні закон прийняли у червні 2021 року.

Нагадаємо, на сьогодні більше 800 тисяч жителів, тимчасово окупованих Криму і Донбасу отримали українські біометричні паспорти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кримчани можуть отримати ID-паспорти на пунктах пропуску «Каланчак» та «Чонгар».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності