Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«Правий сектор» прийшов у синагогу і буде фарбувати єврейське кладовище

Головний рабин Одеси і Півдня України Авраам Вольф і представник «Правого сектора» – командир Української народної самооборони (УНСО) полковник Валерій Загородній, разом зафарбовують антисемітські написи в Одесі вранці 10 квітня 2014.

Представник керівництва «Правого сектору» негайно прибув з Києва до Одеси після того, як у ніч на 8 квітня невідомі вандали намалювали свастики та написи «Смерть жидам» на десятках одеських будинків. Пам’ятник загиблим євреям біля площі Толбухіна був також знівечений свастиками. Додамо, що тієї ж ночі єврейська ділянка на Таїровському кладовищі була осквернена тими ж написами і символами. На огорожі кладовища вандалами було намальована підпис: «Правий сектор» і «Слава Україні».

Мабуть, саме останнє і підштовхнуло «Правий сектор» до термінової реакції і відрядження високопоставленого представника в «перлину біля моря». «Правосекторівець», який приїхав в синагогу, заявив головному рабину Одеси і Півдня України Аврааму Вольфу, що їх організація не має жодного відношення до згаданого акту вандалізму і засуджує його.

Більш того, представник цієї структури українських націоналістів, що сформувалася на Майдані, підкреслив, що для «Правого сектору» тепер буде справою честі знайти і покарати тих, хто осквернив єврейське кладовище. Також він запропонував рабину допомогу в охороні єврейських об’єктів міста.

Рабин Авраам Вольф заявив порталу «Форум Щодня», що вважає ці акти вандалізму свідомою провокацією проросійських сил, які намагаються втягнути євреїв в конфлікт, незважаючи на нейтралітет єврейської громади. За словами духовного лідера євреїв Одеси, «це ті ж самі сили, які влаштовують заворушення в Одесі, Донецьку, Харкові та Луганську».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Одеський рабин також повідомив, що вранці 10 квітня вони разом з представником «Правого сектору» будуть зафарбовувати образливі написи на огорожі єврейського кладовища.

Шимон Бріман,
Ізраїль

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності