Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Праймеріз в Нью-Гемпширі виграли Трамп і Сандерс, – де Байден?

У США на минулих праймеріз у штаті Нью-Гемпшир переконливу перемогу серед республіканців утримав Дональд Трамп, у демократів з великим відривом переміг сенатор Берні Сандерс.

Явка на первинних виборах у Нью-Гемпширі призвела до всіх очікувань, став причиною довгих автомобільних пробок і величезних черговостей до виборчих ділянок.

Хілларі Клінтон ще до оголошення офіційних результатів визнала своє поразку і привітала 74-річного Сандерса з перемогою. Тот у відповідь подякував її за блискучу проведену кампанію.

За результатами підрахунку 86% голосів, за Сандерса проголосували 60% виборців-демократів, за Клінтон – 39%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У республіканців підтримано 90% голосів: Трамп набирає 35%, його найближчий соперник-республіканець Джон Кейсік – 16%.

Трамп також подякував усім своїм співрозмовникам, зазначивши, що в Республіканській партії є “справжні таланти”.

Наступні попередні вибори відбуваються в Південній Кароліні та в Неваді.

Хоча підсумки голосування в Нью-Гемпширі не є вирішальними, успіх у цьому департаменті може стати важливим психологічним фактором для всієї кампанії кандидата.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ході 10 останніх президентських виборів у США переможець праймериз у Нью-Гемпширі серед республіканців став офіційним кандидатом у президенти вісім разів, серед демократів – сім разів.

Перемога на праймериз в Нью-Гемпширі коли-то допомогла стати лідерами президентської гонки Дуайту Ейзенхауеру, Рональду Рейгану і Джиммі Картеру.

Ліндон Джонсон, який показав слабкий результат у Нью-Гемпширі в 1968 році, відмовився від висунення своєї кандидатури на новий термін.

Нью-гемпширські виборці рекомендували себе як людей, яких переконати дуже нелегко, і попередні вибори тут традиційно непередбачувані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Частково це пояснюється тим, що на них дозволяється голосувати і незалежному виборцю, а не тільки членам партії.

Голосування в Айові

На початку лютого в первинному голосуванні виборців від штату Айова Хілларі Клінтон, яка бореться за висунення кандидата в президенти від демократичної партії США, з мінімальним перевагою обійшла Берні Сандерса, свого головного конкурента.

Айова вважається ключовим штатом для первинного висування кандидата від партії на президентські вибори.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За підсумками внутрішньопартійного зібрання в Айові колишній держсекретар США заручився підтримкою 49,8% учасників голосування, незалежний сенатор від штату Вермонт – 49,6%.

Після поразки в Нью-Гемпширі, де у сенатора Сандерса були більш сильні позиції, Хілларі Клінтон очікує важку боротьбу по всій країні, яка може продовжитися як мінімум до кінця березня.

Однак політологи радять не варто забувати, що Клінтон володіє набагато більшими фінансовими ресурсами, а її передвиборча кампанія має більш розвинену інфраструктуру.

У республіканців першим в Айові був сенатор від свого штату Техас Тед Круз (27,6% голосів), якому вдалося обійти головного конкурента, мільярдера Дональда Трампа (24,3%).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Третє місце у республіканців на кокусі в Айові зайняв сенатор від Флориди Марко Рубіо. Набрав 23,1% голосів – майже врівень із зайнявши м другим місцем Трампом – Рубіо перевищив усі очікування своїх прихильників.

Праймеріз і кокуси

Процес президентських виборів в Америці починається з процесу визначення найбільш популярних претендентів на звання кандидатів у президенти.

Для цього по всій країні проводяться праймериз і кокуси, в ході яких американці вирішують, хто повинен представляти ту чи іншу партію на президентських виборах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Праймериз і кокуси – це череда виборів різних рівнів, які проводяться в кожному штаті Сполучених Штатів Америки, а також на їх закордонних територіях. У результаті цих виборів визначаються претенденти на призначення кандидатів у президенти від кожної партії в окремому державі.

Потім вибрані кандидати визначають групу делегатів, яка буде становити штат на загальнонаціональних партійних зборах.

Праймеріз і кокуси триватимуть до літа. Потім в липні на загальнонаціональних партійних зборах будуть офіційно обрані кандидати в президенти.

На складах штати представлені різним числом делегатів – пропорційно кількості виборців у державі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щоб офіційно стати кандидатом у президенти, номінант повинен завоювати абсолютно більшість голосів, то є набрати голос половини делегатів плюс один голос.

Кандидату від Республіканської партії необхідно подолати відмітку в 1236 голосів, а демократу – 2383.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності