Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Прем’єр із Президентом обговорили підняття зарплат і пенсій…

Президент Зеленський доручив прем’єру Денису Шмигалю передбачити у бюджеті-2024 підвищення мінімальної зарплати та індексацію пенсій у березні.

Про це Зеленський розповів у своєму вечірньому зверненні. За словами президента, у нього з прем’єром і міністром фінансів відбулася розмова, присвячена проекту бюджету на 2024 рік. Головним пріоритетом у ньому буде звичайно забезпечення потреб оборони, щонайменше на рівні цього року, тобто трильйон шістсот мільярдів гривень.

«Зберігаємо пріоритетом і соціальні видатки. Щонайменше 469 мільярдів гривень. Будуть додаткові кошти на систему охорони здоров’я – це щонайменше плюс 24 мільярди до видатків цього року. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів… Звичайно, буде суттєва індексація пенсій – плануємо на березень, як це й передбачено законом», – сказав президент.

Також Зеленський розраховує, що державні фінанси дозволять підняти мінімальну зарплату.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я доручив Прем’єр-міністру підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні», – вказав він.

Нагадаємо, уряд України має схвалити програму державного бюджету на 2024 рік до 15 вересня.

Мінімальну заробітну плату в Україні з 1 січня 2024 року можуть підвищити до 7100 грн, а з 1 липня — до 8000 грн на місяць із нинішніх 6700 грн на місяць.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності