Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Прем’єр Ізраїлю закликає Україну здатися! – тоді ізраїльський прем’єр, як і рускій ваєнний карабль… ОНОВЛЕНО

Прем’єр того самого Ізраїлю, який досі відмовляється визнати Голодомор геноцидом Української Нації, Нафталі Беннет радив Українському Президенту Зеленському прийняти пропозиції Росії для закінчення війни, тобто капітулювати, здатися! А це значить визнати, що смерті українських вояків і добровольців, тисяч мирного населення і сотень дітей за останні вісім років війни були марними?!

Про це повідомив Jerusalem Post та американський портал Axios з посиланням на представника української влади, а також про це пише ІА “Українська (європейська) правда”.

Нагадаємо, що цього тижня Ізраїль під приводом ремонту відмовив Зеленському у виступі в Кнесеті президенту України Володимиру Зеленському, тому самому Зеленському, якого Олександр Лукашенко обзиває “єврейчеком” і “жидком”. Так, коли українські дипломати звернулися до Ізраїлю із пропозицією, щоб Володимир Зеленський виступив у Кнесеті зі зверненням на тему військової агресії Москви. Спікер Кнесета не дав на це згоди, натомість запропонував спілкування у форматі відеодзвінка, бо у парламенті за розкладом – “канікули та ремонт”.

Теепер же портал  Axios  не наводить самого змісту російської пропозиції, однак публічно Кремль вимагав “демілітаризації”, нейтралітету України, а також визнання анексії Криму та так званих “республік” Донбасу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Високопоставлений український чиновник заявив, що Беннет ініціював дзвінок у вівторок і рекомендував Зеленському прийняти пропозицію.

“Беннет, по суті, каже нам здатися, і ми не маємо наміру це робити”, – сказав високопоставлений український чиновник.

Високопоставлений чиновник в Офісі прем’єр-міністра Ізраїлю заявив, що подробиці дзвінка, описані українським чиновником, не відповідають дійсності.

“Ми сумніваємося, що чиновник є високопоставленою особою, яка зараз перебуває в Україні і яка була присутня при дзвінку, тому що це була приватна лінія. Наші контакти відбуваються безпосередньо з президентом Зеленським та його близькими радниками“, – сказав чиновник в Офісі прем’єр-міністра.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ізраїльський чиновник сказав, що Беннет не рекомендував Зеленському прийняти пропозицію Путіна, оскільки Ізраїль такої пропозиції не отримував.

“Прем’єр-міністр не має наміру давати Зеленському жодних рекомендацій чи порад на будь-якому етапі”, – сказав чиновник.

Цей же ізраїльський чиновник наголосив, що розмова Зеленського та Беннета була хорошою та довгою та включала обговорення можливості проведення посередницької зустрічі в Єрусалимі.

Цікаво, що водночас радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк спростував публікації в ізраїльських ЗМІ про те, що прем’єр-міністр Ізраїлю порекомендував президенту Зеленському капітулювати, де ключовим є саме “ізраїльські ЗМІ”, – невже вони оббріхують свого прем’єра?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Це неможливо з військово-політичних причин. Навпаки, Ізраїль пропонує Росії більш правильно оцінювати події”, – пише Подоляк.

Ну, а президент Зеленський сказав, що Ізраїль повинен бути серед країн, які підпишуть договір про гарантії безпеки для України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності