Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Прем’єр: Розмір пенсій – справа накопичення самих громадян України

В Україні з 2023 року почнуть упроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні робочої групи з питань упровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення. 

«Завдання для робочої групи — це впровадження на базі чинного законодавства за рішенням уряду з 2023 року соціальних пакетів із накопичувальними пенсіями. Фактично це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це випробувати без зміни законодавства. Але, звісно, наша мета — це ухвалення відповідних законів і повноцінне впровадження накопичувальної пенсії в Україні загалом», — наголосив він.

Прем’єр зазначив, що досвід упровадження соціальних пакетів накопичувальної пенсії далі буде поширений на соціальних працівників, учителів та військових як елемент переходу до повноцінної накопичувальної системи.

«Накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної. Гарантування вкладів має бути стовідсотковим для державного пенсійного Накопичувального фонду. За другим рівнем має запрацювати третій рівень, на якому добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних фондів. Економічний ефект від впровадження накопичувальної пенсії, за оцінками НКЦПФР,  — 477 млрд грн до 2030 року» — розповів він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності