Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Президент підписав закон про ринок природного газу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ринок природного газу.

«У рамках стратегічного курсу на деолігархізацію країни президент тільки-но підписав закон про ринок природного газу», — повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Твіттер в четвер.

Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №2250 «Про ринок природного газу».

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла 9 квітня закон про ринок природного газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При розгляді в залі парламентарії підтвердили поправку, згідно з якою забороняється використання державних газопроводів приватними операторами на правах господарського ведення (безкоштовно). При цьому оренда або концесія газорозподільних систем не забороняється.

Основною метою законопроекту є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, в тому числі, передбачених Директиви 2009/73/ЄС Європарламенту щодо спільних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715/2009 Європарламенту про умови доступу до мереж передачі природного газу.

За словами народного депутата фракції «Народний фронт» Остапа Семерака, прийняття законопроекту є однією з умов схвалення $17,5 млрд кредиту МВФ Україні за новою програмою розширеного фінансування.

Раніше голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зазначав, що приведення українського “газового законодавства у відповідності з європейськими стандартами відкриває перед Україною перспективу участі країни в Європейському енергетичному співтоваристві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності