Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Президент пообіцяв взяти на контроль справу із виставкою боєприпасів у Чернігові (ВІДЕО)

Президент Зеленський пообіцяв взяти на особистий контроль справу, як на виставці боєприпасів у Чернігові міг “здетонувати” ручний гранатомет.

Вчора, 3 вересня, стало відомо, що на виставці боєприпасів у Чернігові РПГ тримав і натискав на курок (внаслідок чого зброя і спрацювала) 10-річний хлопчик.

Його оглушило, тому хлопчика з мамою та 12-річним братом доправили до травмпункту.

В Офісі генерального прокурора кажуть, що травмовані п’ятеро, четверо з них – діти від 2 до 12 років. Найменшого хлопчика госпіталізували у тяжкому стані. Але…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Момент (звук) вибуху зафіксували журналісти “Суспільного”:

Водночас, за даними міського голови Владислава Атрошенка, були поранені четверо дітей та четверо дорослих.

Згодом стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок вчорашнього вибуху на виставці зброї у Чернігові зросла до 15. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Внаслідок інциденту постраждали 8 дітей та 7 дорослих. Двоє дітей та стільки ж дорослих перебувають у лікарнях. За його словами, захід проводила громадська організація. Інформації про те, що там буде виставка боєприпасів, влада не мала…

Про перші секунди вибуху на вистаці у центрі Чернігову розповіли очевидці після допису Атрошенка:

 

Ольга, яка мешкає у місті, якраз підходила зі своїми дітьми до місця заходу, коли почула вибух.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Захід анонсувався задовго. Ми збиралися з вечора, бо хотіли підтримати наших героїв. Готувалося багато різних заходів для діток, різних локацій. Нам не вистачило 50 метрів. Від гучності удару ми з дітьми впали на землю. Багато шуму, крику. Знаю, що звук вибуху було чути здалеку, – розповідає жінка.

Ще одна мама, яка прийшла на виставку із двома доньками, зазначила, що захід був анонсований як благодійний.

– Благодійний ярмарок. Збирали гроші на автівки для військових. Я пішла туди з двома доньками своїми. Там було багато всіляких розваг, і одна з центрових – це військова зброя. Її можна було брати в руки. Діти брали, тримали. Мої дівчата не захотіли брати зброю, сказали, що бояться. Ми й пішли далі, – говорить інша жінка.

Вона розповідає, що її доньки пішли за солодкою ватою, коли пролунав вибух і що “він був дуже гучний, але це був не “вибух прильоту”.

– Одразу зрозуміла, що це вибухнуло щось тут на місці, але дуже голосно. І за ним, буквально кілька секунд – другий вибух. Люди почали бігти в якісь укриття. Ми забігли за музей. І я бачу, що вже дитину обмотують там, де була викладена зброя військова. У дитини поранене обличчя. Воно було просто “розкурочене”, наче його немає. Її почали мотати, викликали швидку, – каже вона.

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус підтвердив, що дворічний хлопчик у тяжкому стані.

– Не можу не відреагувати на трагедію, що сталася сьогодні в історичному центрі міста. На заході, що передбачав інтерактив для дітей, чомусь була і експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала, – написав він Telegram.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності