Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Президент попросив Шмигаля розібратися із ТЕС Ахметова, яку раніше прем’єр очолював

Президент Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю “сформувати конкурентний ринок електричної енергії” на Бурштинському острові, залучивши Антимонопольний комітет.

Про це йдеться у листі Зеленського, пише ЕП, який є у її розпорядженні.

Зокрема, президент просить “опрацювати питання щодо формування конкурентного ринку електричної енергії в торговій зоні “Острів Бурштинської ТЕС”, залучивши до вказаної проблеми Антимонопольний комітет”.

Зазначимо, що 90% генеруючих потужностей у цьому регіоні припадає на Бурштинську ТЕС енергохолдингу ДТЕК. У першому кварталі 2020 року у цьому регіоні ціна на електроенергію була найвища у Європі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Денис Шмигаль, до свого призначення очільником Івано-Франківської ОДА, звідки він прийшов у Кабмін, працював директором Бурштинської ТЕС у 2018-2019 роках, яку, як кажуть, довів до зубожіння, при особистій зарплатні на тій посаді до 300 тис. грн. на місяць.

Нагадаємо, Бурштинська ТЕС, власником якої є олігарх Ринат Ахметов, досі у ТОП-3 найбільших забруднювачів повітря в Україні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності