Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Президента Дуду обізвали “ідіотом”, але визвати кривдника на дуель, як мер Марселя, – йому “слабо”

Польський письменник Якуб Жульчик обізвав в соцмережі президента Польщі Анджея Дуду дебілом і за це йому тепер загрожує три роки тюрми.
Але скільки людей щодня у соцмережах обзивають своїх президентів і прем’єрів ще “крутішими словами”, і їм за це досі навіть пальчиком ніхто не помахав відомо хіба Google.
А ось історія про подібну ситуацію з іншим політиком, що, дійсно, таки заслуговує на повагу:
1967 рік.
Остання офіційна дуель у Франції: на шпагах епе (колючий вид цієї зброї)зійшлися мер Марселя Гастон Деффер (обличчям до нас) і кандидат в президенти від Соціалістичної партії Рене Ріб’єр.
Причиною дуелі стала репліка Деффера під час виступу Рібьер: Taisez-vous, abruti! ( “Заткніться, бовдуре!”).
Мсьє Деффер відмовився вибачатися і тоді мсьє Ріб’єр викликав його на дуель.
На наступний день у кандидата в президенти мало відбутися весілля і мер Марселя пообіцяв зіпсувати його першу шлюбну ніч.
Так і сталося.
57-річний Деффер двічі поранив шпагою Ріб’єра, після чого дуель була зупинена (дивіться внизу також відео цієї дуелі).
Цікаво, що перед цим, в 1958 році у Франції відбулася ще одна дуель. Колишній директора паризького Гран Опера Серж Лифар схрестив шпаги з маркізом де Куевас, першому було 53, а другому – 72 роки. Секундантом з боку Лифаря виступав був… так-так… Жан-Марі Ле Пен. Той самий, а тоді ще наймолодший депутат Асамблеї, ультраправий консерватор і лідер «Front national des combattants»…
На фото: мер Марселя анфас – повернутий до камери

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності