Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Президенту “коктейлем Молотова” доводять: Денисову пора геть… (відео)

Вчора, 26 серпня, український омбудсман Людмила Денісова поінформувала, що у будівлю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини громадянин кинув пляшку з вибуховою сумішшю, внаслідок чого пошкоджено двері приміщення.

За цим фактом слідчими Печерського управління поліції вже розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — умисне знищення або пошкодження майна.

Правоохоронці оперативно затримали зловмисника. Ним виявився уродженець Київської області, 1970 року народження.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що через її діяльність їй регулярно погрожують розправою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У мене є підозри, що замовником цього нападу і спроби підпалу Офісу уповноваженого є одна організація, яка не згодна з моїми діями, які я роблю на посаді омбудсмена і моїми висловлюваннями про те, що всі громадяни у нас рівні. Всі свої підозри я висловила правоохоронним органам. Це мої підозри, це не означає, що так насправді є“, — сказала Денісова.

Вона додала, що з часом правоохоронні органи скажуть, чи має вона рацію у своїх підозрах.

Мені загрози надходять завжди. Зокрема, і від тієї організації, яку я підозрюю. Коли ми публікуємо інформацію в Facebook або я на особистій сторінці — в коментарях завжди надходять всякі “добрі” пропозиції, як зі мною розправитися. Тому чекаємо тепер результатів слідства“, — зазначила омбудсмен.

Денисова також поділилася подробицями події.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Людина відкрила двері й кинула в хол перед приймальнею, де збираються весь час люди. Це ж могли постраждати й хлопці з Нацгвардії, й ті відвідувачі, які приходять за допомогою до уповноваженого, і наші співробітники безпосередньо“, — сказала вона.

В цей же час у соцмережах багато українців зловтішається інцидентом, кажучи, що це прямий заклик до Президента негайно зняти з посади “Людочку-людожерку”, буцімто таке у омбудсмена прізвисько у кримінальних колах, як відомої колись шахрайки та аферистки з Криму, де, як вони пишуть, вона веде бізнес і у неї залишилося чимало майна (така собі паралель із нещодавно звільненою головою Харківської ОДА Айною Тимчук?)… Фактично люди із соцмереж дають дороговказ РНБО для майбутнього розслідування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності