Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Про фактори, які унеможливлюють вторгнення РФ.

30 березня у Верховній Раді головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив про загрозу вторгнення з боку Росії.

Утім, варто зазначити, що інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони про накопичення контингенту вторгнення на кордоні з Україною, як мінімум не підтверджується. Наразі вже є заяви президента Зеленського, віце-прем’єр-міністра Резнікова і представників силових структур, що вторгнення, скоріше за все не буде.

Так, віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков вважає, що ймовірність широкомасштабної агресії Росії проти України — мінімальна. В інтерв’ю виданню BBC News Україна він заявив, що стягнення Росією військ до українського кордону — це демонстрація сили без наміру її застосувати.

В свою чергу Хомчак в ефірі програми «Право на владу» пояснив, що та кількість військ РФ не дає сказати, що стискається кільце і ситуація безвихідна. Ситуація контрольована, ЗСУ готові до реагування як на загострення на Донбасі, так і вздовж кордону. «На всі провокації, на всі дії противника у нас заплановані заходи миттєвого реагування», — сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Примітно, що після оприлюднення ГІ «Права справа» даних про розбіжність у цифрах Головного управління розвідки Міністерства оборони стосовно накопичення російських військ на кордоні, ГУР МОУ пояснило це поповненням першого і другого армійських корпусів квазіутворень.

«Командування ЗС РФ розповсюджувало заяви про проведення виключно планових заходів оперативної та бойової підготовки з відпрацювання питань пересування військ, зокрема поблизу кордонів з Україною. Водночас під прикриттям заходів бойової підготовки окупанти забезпечували приховане переміщення через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях російських кадрових військовослужбовців для доукомплектування з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів», – йдеться в повідомленні ГУР Міноборони України.

Наразі Головне управління розвідки оприлюднює інформацію про те, що на кордонах з Україною по всьому периметру зосереджено 11 батальйонно-тактичних груп. 11 батальйонно-тактичних груп це приблизно 10 тисяч особового складу. Причому за інформацією Головного управління розвідки, вони зосереджені в Брянській області, на території окупованого Криму і у Воронезькій області.

Зазначу, що 10 тисяч особового складу, які розкидані у різних місцях ніяким чином не можуть створювати небезпеку для цілісності України. Тим паче чисельність Збройних сил України складає 240 тисяч.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інформацію, озвучену ЗСУ та розвідкою, враховують у  Держприкордонслужбі. Водночас прикордонники не фіксують переміщення військової техніки чи військових груп у безпосередній близькості від кордону, повідомили ВВС News Україна в Державній прикордонній службі.

https://www.bbc.com/ukrainian/news-56639700

Більш детально про фактори, які унеможливлюють вторгнення РФ у  програмі «Политика наизнанку».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності