Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Про забезпечення, підготовку і призначення ТрО, – чому у Хусті жінки військомат штурмували?

На тижні, що минаєЮ у п’ятницю 29 квітня, в місті Хуст, що на Закарпатті, почався штурм районного військкомату. Люди стверджують, що їхніх синів та чоловіків направили з тероборони на передову без необхідної підготовки.

Про це повідомляє ІА  “СтопКор”, посилаючись на місцевого мешканеця Олександра.

За його словами, родичі призовників штурмують військомат та вимагають повернути чоловіків, яких відправили воювати.

За словами невдоволених, за такими діями може стояти очільник військкомату Василь Зубатов, який місяць тому вже втрапив у схожий скандал.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цього разу начебто спочатку чоловіків записали в тероборону, але потім їх переоформили в ЗСУ та відправили на передову.

Зараз близько 500 чоловіків, які не пройшли необхідної військової підготовки їдуть на схід України“, – додав мешканець Хусту.

Додамо, що викладене на сайті СтопКору відео подій незабаром було заблоковане  для перегляду…

А ось, що повідомляє про оснащення бійців тероборони відомий львівський журналіст редактор газети “Ратуша”, а нині боєць однієї з львівських бригад ТрО Микола Савельєв, який із зони проведення бойових дій спростував заяву чиновника, що на базовому рівні бригади тероборони Львівщини оснащені на 100%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це інформує Еспресо.Захід.

У Львівській області сформовані дві бригади територіальної оборони – 103-тя та 125-та. Як  під час дискусії “Наскільки сьогодні захищений український військовий, і як покращити допомогу для армії” повідомив заступник голови Львівської ОВА Віталій Загайний, основне їхнє забезпечення вже провели й на базовому рівні бригади оснащені на 100%:

Брехня на війні – це та сама диверсія! – написав Микола Савельєв на своїй фейсбук-сторінці. – Наш підрозділ є складовою однієї зі згаданих структур, де питання “забезпечення засобами бронезахисту вирішено на 100 відсотків”! Так от, запевняю всіх – пан Віталій Загайний ЗБРЕХАВ!!! Просто банально збрехав. Подробиць не буде, але не розумію, для чого чиновник коментує те, що мали б коментувати військові?! Якби не родичі, друзі, посилки з-за кордону, то багато хто взагалі ходив би обвішаний латами і ресорами!!! Пан Загайний цього не знає, бо далекий від знання цієї теми, але продовжує язиком забезпечувати бронезахистом підрозділи ТРО?!! Для чого цей несмішний і брехливий фейк? Адже бійці ТРО, котрі знають правду, читають цю лабуду і починають відверто сміятися над владою і її зневажати! Коротко про власний захист: шолом “Шуберт” (німецький) – залишився в мене з часів журналістських поїздок в зону АТО, плитоноска (Польща) – подарунок родини Мкртчанів з Ченстохови, бронебійні плити (США) – подарунок голови Сокільницької ОТГ Тараса Сулимка. І що, пане Загайний, де тут ДОПОМОГА ДЕРЖАВИ?! Є, звичайно, і ті, кому дали бронежилети і шоломи від держави, але вони аж ніяк не домінують в загалі. Дуже прошу: більше такого не робіть, бо така дезінформація суспільства викликає у бійців ТРО і їхніх родин, які знають правду, тільки зневагу”.

“Штурм” військомату родичами через зміни “цільового призначення” ТрО, які раніше обіцяли задіювати тільки для захисту територій, де вони були сформовані, недостатні бойові навики, погане екіпірування бійців і т.ін., а також блокування відеоновин про це, приватних повідомленнь про це  у соцмережах, які за кілька годин після друку раптом кудись зникають, а ЗМІ замість того, щоб шукати новітніх свинарчуків і їм подібних на верхах, лиш інколи пускають до етеру повідомлення про поодинокі затримання на ринках місцевих злодюжок, що продавали 2-3 броника і стільки ж берців… А де ж те усе добро на мільярди доларів, що Україні висилають її західні друзі, і про яке так гарно оповідає з екранів телевізорів Арестович? Усе це чомусь дуже починає нагадувати повторення 2014 року (пора перечитувати архіви новин), чи не правда?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що перед тим як кинути у липні 1944 року проти москалів під Броди 14-у дивізію зброї-СС “Галичина”, де українці на полі бою мали значно більше тодішніх РПГ-“панцер-фаустів”, а ніж зараз, німці цілий рік із травня 1943 року муштрували їх у різних вишкольних таборах новобранців-добровольців після ретельно проведеної з німецькою педантичністю військово-лікарської комісії. А ось москальські-фашисти, якого чоловіка впіймали на “звільненій” ними українській території, таким голим-босим із однією трилінійкою на кілька чоловік і кидали в бій проти німецьких-фашистів…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності