Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПРОБЛЕМАМИ АТО ПЕРЕЙМАЮТЬСЯ УСІ, ОКРІМ ВЛАДИ

Уже стало нормою, що на потреби армії переказують з допомогою СМС пересічні громадяни, вони ж приносять до волонтерських організацій теплі речі, продукти, гроші. Бюджетники-пенсіонери й ін­ва­ліди, розуміючи, що в ниніш­ній Україні можуть зростати тільки ціни, а не їхні виплати, переказують останні свої заощадження, які берегли собі на ліки чи похорони. Загнані податками в глухий кут дрібні підприємці власним коштом ремонтують стару техніку і дарують її армії. Заробітчани, яких доброзичливий уряд давним-давно відправив своїм розумом і руками збагачувати інші держави і намагається ще тут, в Україні, за це з них здерти податки, купують і пересилають для тих же потреб амуніцію, ліки та техніку.

Не є тут винятком і заробітчани з Калущини…

Так волонтери Громадського координаційного центру Калущини, створеного для допомоги бійцям АТО, нещодавно придбали та перевезли з Іспанії до України автомобілі для потреб наших бійців в АТО.
Як зазначають волонтери, така покупка стала можливою виключно завдяки нашим краянам – трудовим емігрантам з міст Леїда та Гіссона в Іспанії, які власним коштом придбали для «східного фронту» реанімобіль та позашляховик Jeep Cherokee.

«Величезна подяка нашим закордонним братам-волонтерам, які в цей важкий для України час не залишаються осторонь, байдужими до нашої боротьби з путлерівським окупантом», – кажуть волонтери центру. – «Ось прізвища активістів, які вже дуже багато зробили, і не припиняють допомагати Україні: Микола Гриньків, Ігор Гвоздецький, Андрій Сухляк, Ігор Васильчук, Віктор Стасів, Михайло Водвуд, Ярослав Німко і ще багато небайдужих людей, які долучились до цієї справи. Особлива подяка «автомеханіку» Тарасові Вивалю, який в позаробочий час готував автомобілі «в дорогу». А це 3000 км шляху».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На даний момент автомобілі вже в Калуші і проходять етап технічного огляду та підготовки переїзду до місць призначення.
Згодом активісти обіцяють повідомити громадськість і відзвітуватися про пророблену ними роботу, уже після доставки автомобілів до місць їхнього остаточного призначення.
ФОТО: Вікна

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності