Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ПРОДАЖ і БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ЛІКІВ від Укрпошта, – кожен заробляє, як може

В Україні стартував проєкт «Укрпошта. Аптека» з продажу ліків, першими до якого долучилися відділення у Донецькій та Сумській областях.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський у Телеграмі.

«За підтримки багатьох людей, які долучились, щоб цей проєкт став реальністю протягом місяця (такого ще не було в історії України), з ОП, МОЗ, Держлікслужби, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, МІУ та Міністерства Економіки ми запускаємо «Укрпошта.Аптека». Цей проєкт – доступність. Доступність аптеки у будь-якому місті чи селі України. Доступність будь-яких ліків, потрібних людям. І можливість отримати ці ліки по доступній ціні, в тому числі, в рамках державної програми «Доступні ліки», – повідомив Смілянський.

За його словами, спочатку проєкт стартував у населених пунктах Донецької області та прикордонних районів Сумської області, де відсутні аптеки. Згодом він буде розповсюджений на всю територію України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також пізніше буде можливість замовити ліки через відділення Укрпошти, пересувні відділення чи у листонош, навіть там, де немає мобільного зв’язку.

Смілянський наголошує, що доставка ліків буде безкоштовною, а націнка з початку проєкту – мінімальною, нижче регульованої державою. Надалі замовлення можна буде зробити онлайн чи через додаток.

Початкові інвестиції, коштом власних коштів Укрпошти, становлять 10-15 млн грн.

Водночас Міністерство охорони здоровʼя повідомляє, що проєкт стартував на деокупованих і прифронтових територіях Донеччини та в окремих прикордонних районах Сумщини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначається, що Укрпошта отримала ліцензію на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що в українських селах та селищах міського типу працюють близько 5700 аптек та аптечних пунктів. Водночас понад 20 тисяч сіл не мають аптечних пунктів.

«Спільний проєкт «Укрпошта. Аптека» – ініціатива, яка дозволить суттєво покращити доступ людей до лікарських засобів. Все, що потрібно зробити, щоб замовити необхідні ліки, – зателефонувати в контакт-центр Укрпошти, яка згодом ці ліки доставить. Починаємо з Донеччини та окремих прикордонних районів Сумщини. Далі пілотний проєкт буде розширюватись. Дуже важливо, що таким чином можна отримати і препарати за програмою «Доступні ліки»», – сказав Ляшко.

Через Укрпошту можна замовити майже 10 тисяч найменувань лікарських засобів безрецептурної групи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Програма містить 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання, які можна отримати за рецептом лікаря, безоплатно або з невеликою доплатою.

Медикаменти відпускатимуться з аптечного закладу компанії та доставлятимуться споживачам у найближче відділення Укрпошти.

Згодом планується розширення проєкту на прифронтові Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, Запоріжжя, а у перспективі – всі населені пункти країни.

Замовити лікарські засоби можна за номером 0 800 300 545.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для зв’язку з фахівцем потрібно дотримуватись підказок у голосовому меню.

Замовлення буде спаковане та надіслане за послугою «Укрпошта Експрес». Доставка безоплатна. Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку та через чат-бот у месенджерах.

Тим часом, в Україні почав діяти проект із запуску мобільних аптек для сіл і прифронтових територій.

Раніше ми писали, що термін дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, збільшився з 30 до 90 днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що премʼєр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію, у якій закликали зробити продаж препаратів екстреної контрацепції безрецептурним.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності