Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Прогноз про чипування людства збувся, – пропозиція Шмигаля щодо QR-кодів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив ідею зобов’язати українців відвідувати громадські заклади тільки за QR-кодом. При цьому він не уточнив, як бути тим, у кого телефон не підтримує сканування QR-кодів.

Без сканування такого коду неможливо буде відвідати жоден заклад громадського харчування або торговельний центр. Якщо потім людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі, будуть надходити відповідні повідомлення“, – повідомив Шмигаль у Facebook.

Прем’єр-міністр запропонував:

  • Цифровізацію і централізацію збору інформації про факти та підозри про випадки інфекційних захворювань. Це дасть можливість швидше й ефективніше планувати розширення лікарень, забезпечення персоналом і закупівлі ліків;
  • Удосконалення додатку “Дій вдома” зі впровадженням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції;
  • Запуск електронного рецепта на антибіотики і розширення програми “Доступні ліки” на антибіотики;
  • Введення електронного направлення на ПЛР-тестування, що дасть можливість відстежувати черги в режимі реального часу.

Систему пропуску за QR-кодом вже запустили в Москві, а перед тим – у Китаї.

Проте прем’єр не дав відповіді, як бути тим українцям, які не мають стільникових телефонів, а тим більше сенсорних, які підтримують програму QR-кодів. А як бути, коли загубив телефон, чи його вкрали, поки відновиш телефонну карточку і придбаєш новий телефон? І що робити тим, хто із різних мотивів не визнає мобільних телефонів та не бажає ними користуватися?

Як коментують це декотрі політики і прихильники теорії “всесвітньої змови”: треба розуміти, що вся ця історія зі “страшним смертоносним вірусом” була прелюдією до того, щоб привчити людей підкорятися правилам влади (навіть безглуздим і антиконституційним), а також, щоб впровадити систему цифрового стеження за людиною, як в Китаї і Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності