Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПРОЇЗД ПО МІСТУ ПОДОРОЖЧАЄ

Днями, після усіляких «народних» слухань, стало відомо, що незабаром в Івано-Франківську транспортне перевезення по вбитих вулицях міста (для прикладу – вул. Тичини) в застарілих пошарпаних маршрутних автобусах зросте до 4 грн. з людини. Щоправда варто зазначити, що приватні перевізники хотіли аж 5 грн.. Але це, радше, був «базарний» хід, для можливості торгуватися…

Подібна ціна на пасажирські перевезення вимальовується нині й у Львові, але «хитрі прикарпатські гуцули» чомусь забувають, що Львів у порівнянні зі «Станіславовом» вчетверо більший за площею!

Та як пояснюють у міськвиконкомі та «ЖКГітд»: а торгуватися то і нема як – комунального транспорту, що так обіцяла місцева свободівська більшість у міськраді, й досі нема, тому приватники й надалі безальтернативно диктують свої вимоги. Коли ж місцева влада намагається якось тиснути на приватників, то, з її слів, розпочинаються телефонні дзвінки від «криші» з прокуратури, міліції, криміналітету…

Враховуючи народну аксіому, що «проти монтировки є тільки лом», виникає запитання: а набіса у місті існують праві сектори і самооборони? Щоб тільки збирати пожертви на АТО чи… палити опонентам машини?..
А хто ж тоді після революції «Гідності» подбає за пенсіонерів чи громаду в цілому, коли у бюд­жетні виплати населенню залишаються на місці, а усе інше росте, як у бика… м’язи?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова ГО «Поклик Нації» Тарас Боднар ще раніше, щоб уникнути подібних труднощів з приватперевізниками, запропонував ввести серійні пронумеровані проїздні квитки на місцевий транспорт. Скажімо, з середнім урахуванням того, що пересічному мешканцю обласного центру в день доводиться користуватися таким транспортом біля трьох разів (можливо, що комусь два чи чотири рази з пересадками, тому й береться середнє число), тоді нинішню ціну проїзду (2,75 грн.) множиться на приблизних 24 робочих дні у місяці і в результаті одержується оптимальну суму – 66 грн., яка могла б усіх задовольнити. Адже пенсіонери за такий проїздний квиток, який би мав продаватися у всіх кіосках преси, платили б тільки 25% відсотків, не було потреби його компостувати (економія на компостерах і гарантія приватнику, що його ж не обкраде власний водій), а загальний прибуток від цього пропорційно ділився б між перевіз­никами не тільки щодо кількості транспорту на маршруті, віку його зношеності, але й кілометражу та іншого.

Тоді б і не виникало проблем з тендерами, коли на один багатолюдний прибутковий маршрут є надцять заявок, а на інший, скажімо «Обласна інфекційна лікарня- Онкодиспансер»  – цілий нуль!

Але ж кому подрібна демок­ратія? Якщо нині, одівшись в камуфляж і один раз відвізши «щось» в АТО 25%, уже можна рвати на собі сорочку, кричачи про свій патріотизм, та безкарно грабувати свій народ ще крутіше, ніж це собі дозволяла попередня влада…

Дмитро Несміш

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності