Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Проросійська Угорщина офіційно образила уряд України

Домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє прес-служба уряду.

Орбан нагадав, що незабаром в Україні відбудуться президентські вибори, і якщо ситуація не погіршиться, це стане великим досягненням, наводить його думку урядовий портал.

Ми з’ясуємо, чи нинішній угорський курс триватиме“, – підкреслив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Орбан зазначив, що в Будапешті контактують з потенційними переможцями виборів і вже намагаються обговорити необхідні зміни, які можуть бути ухвалені після зміни влади. За його словами, Україна ще може повернутися на шлях дружби чи стратегічного партнерства з Угорщиною. Угорський лідер вказав, що це єдиний шлях, яким Київ може йти до НАТО та ЄС.

Прем’єр-міністр водночас вказав, що Україна є країною, яка “не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи вступу до ЄС“.

Ми сподіваємось, що Україна буде союзною, дружньою та не переслідуватиме угорців, які сьогодні є громадянами України, і скористається можливістю того, що Угорщина готова брати участь у розвитку Закарпаття та за його межами та сприяти стабілізації та розвитку України“, – сказав він.

B5BEABF1-5FF5-4C99-8F12-45992884EEBC_w1023_r1_s

На фото: В. Орбан та В. Путін

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності