Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

“Проросійська” Франція виділить 64 мільйони євро на водопостачання Маріуполя

У підсумку тижня, що минає є і приємні новини: уряд Франції надає Україні пільговий кредит у розмірі 64 млн євро на будівництво станції постачання питною водою в Маріуполі.

Про це цього тижня, під час онлайн прес-конференції, сказав надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

«Ми раді через цей проект надати нове життя місту Маріуполю, який, як нам відомо, постраждав в рамках конфлікту, який досі, на жаль, продовжується на сході України», – заявив він.

Дипломат зазначив, що цей проект заснований у січні 2019 року і відтоді були проведені всі фінансові та адміністративні процедури для його запуску.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Всі інженерні роботи будуть розпочаті вже протягом найближчих тижнів. Наша політична мета, я не приховую цього, зробити все необхідне, щоб нова станція питної води була введена в експлуатацію в Маріуполі у 2023 році, найпізніше – у 2024 році», – сказав посол.

Проект передбачає будівництво заводу з виробництва питної води з використанням французьких технологій і модернізацію супутньої інфраструктури Маріуполя.

Окремо посол зазначив, що вже розглядається також можливість через 3-4 роки реалізувати подібний проект на півночі Донбасу в Луганській області, щоб побудувати станцію постачання питною водою.

У свою чергу, віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що йдеться про надання пільгового кредиту в розмірі 64 млн євро на 30 років з десятилітнім пільговим періодом за ставкою 0,08%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«На ці кошти в Маріуполі буде побудована фільтрувальна станція, водозабори, проведені необхідні дослідження, де саме і як саме брати та забезпечувати питну воду для міста, в якому проживає майже півмільйона жителів», – сказав Рєзніков.

Нагадаємо, у січні 2020 року Кабінет міністрів підписав угоду з урядом Франції з реалізації проекту щодо забезпечення питною водою Маріуполя, вартість якого становить 64 млн євро.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності