Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Проросійська Сербія обрала НАТО та США…

Сербія відмовилася від російської військової бази на території країни і навчатиме армію за стандартами НАТО.

На цьому наголосив досі проросійський президент Сербії Вучич в інтерв’ю TV Prva.

Глава американського Офісу з питань оборонного співробітництва Олександро Педраза, який координує взаємодію сербської армії з Пентагоном, не був здивований таким рішенням Белграда і уточнив, що планується розвивати базу “Південь” як “головний центр навчання армії Сербії за стандартами НАТО та підготовки сербських спецпідрозділів для миротворчих операцій”.

Напередодні про бажання росії розмістити своїх військових у Сербії заявляв надзвичайний і повноважний посол рф у Белграді Олександр Боцан-Харченко. Він назвав це «питанням інтересів» москви.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Сербії Олександр Вучич у відповідь заявив, що, поки він є верховним головнокомандувачем, у Сербії не буде військових баз інших держав.

Раніше Вучич сказав, що бачить ознаки світової війни у тому, як розгортається війна рф проти України, та заявив, що на Балканах важливо зробити усе можливе для збереження миру.

А депутат Народних зборів Сербії Шаїп Камбері – єдиний представник албанської меншини в парламенті – закликав підтримати санкції Європейського Союзу проти росії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності