Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Прощання з Омельченком відбудеться у КМДА, – титани відходять у світи

У четвер, 25 листопада, в столичній “Феофанії” помер легендарний колишній міський голова Києва Олександр Омельченко. Перед цим його госпіталізували із значним ураженням легень внаслідок захворювання на коронавірус.

Про це одним з перших повідомив у Telegram нинішній мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні не стало Олександра Омельченка. Колишнього міського голови столиці, голови КМДА, народного депутата, депутата Київради», – наголосив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

18 листопада стало відомо, що Олександра Омельченка госпіталізували із COVID-19. Тоді чинний мер Києва Віталій Кличко побажав йому якнайшвидшого одужання.

Син ексмера Олександр казав, що його батько перебував у тяжкому, але стабільному стані, дихав за допомогою кисневої маски.

Він повідомив, що Олександр Омельченко помер не тільки від наслідків, причинених коронавірусом, але і від супутніх захворювань.

“Батько помер. Хворів і помер від коронавірусу і супутніх захворювань. Я не хочу розповідати про всі його хвороби. Його намагалися реанімувати, але нічого не змогли зробити“,- розповів син померлого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З політиком попрощаються у понеділок, 29 листопада в колонному залі КМДА, а поховають його на Байковому кладовищі.

Свого часу “Сан Санич” розповідав журналістам, що хотів би бути похованим у себе на батьківщині, у селі Карабачин Житомирської області, де знаходиться ще будинок його батька, та розташовані численні вулики для бджіл.

Нагадаємо, Омельченко – герой України, і згідно з цим статусом, має право бути похованим на центральному цвинтарі столиці.

Ми висловлюємо співчуття всім родичам і друзям “Сан Санича”. Він кермував містом у найскладніші часи й таки багато зробив для столиці. До його порад прислухалися всі столичні градоначальники.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

83-річний Олександр Омельченко обіймав посаду мера Києва у період з 1995 по 2006 рік. Починаючи з червня 2014 року, був депутатом Київської міської ради.

Раніше повідомлялося, що у віці 88 років помер колишній в.о. прем’єр-міністра України, нардеп восьми скликань Юхим Звягільський.

Нагадаємо, на 93-му році життя помер колишній народний депутат України 3, 4 скликань (Комуністична партія), голова комітету з національної безпеки та оборони (1998-2000 р., 2002-2006 р.) Георгій Крючков.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності