Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Проти 18 “облгазів” групи РГК Фірташа відкрив справи Антимонопольний комітет

Антимонопольний комітет почав розгляд справи про порушення 18 облгазами закону про економічну конкуренцію у зв’язку з призначенням Девіда Ентоні Ховарда Брауна головою наглядової ради без отримання дозволу з боку комітету.650x460

За повідомленням АМКУ таке рішення дає підстави вважати, що ці товариства можуть бути єдиним суб’єктом господарювання.

Зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку, зловживання монопольним (домінуючим) становищем, обмеження конкуренції шляхом істотного обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині. Зазначені концентрації без дозволу відбулися на ринку розподілу природного газу місцевими (локальними) газорозподільними системами“, – відзначили в комітеті.

Мова йде про “Сумигаз”, “Запоріжгаз”, “Чернігівгаз”, “Дніпропетровськгаз”, “Львівгаз”, “Хмельницькгаз”, “Криворіжгаз”, “Тисменицягаз”, “Миколаївгаз”, “Київоблгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Рівнегаз”, “Дніпрогаз”, “Закарпатгаз”, “Чернівцігаз”, “Харківміськгаз”, “Житомиргаз”, “Харківгаз”, що входять до групи РГК Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, навесні АМКУ почав розглядати справу за ознаками скоєння 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Мова йшла про донарахування облгазами побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності