Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Проти недовіри голові ВСУ Князєву проголосували двоє суддів… зі 142

Голові Верховного Суду Всеволоду Князєву висловили недовіру: рішення підтримали 140 суддів з 142.
16 травня на засіданні Пленуму Верховного Суду було підтримане рішення про висловлення недовіри Голові Верховного Суду Всеволоду Князєву.

Участь у голосуванні взяли 142 судді Верховного Суду. Всього у штаті Верховного Суду 168 суддів. Деякі судді не з’явилися на засідання Пленуму з різних причин.

За висловлення недовіри проголосували 140 суддів ВС. Проти – 2.

Отже, повноваження Всеволода Князєва достроково припинені.

Згодом відбудуться вибори нового очільника Верховного Суду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виконувати обов’язки голови ВС буде секретар Пленуму Дмитро Луспеник.

Нагадаємо, Всеволода Князєва обрали головою ВС восени 2021 року.

Цікаво, що під час термінового Пленуму Верховного Суду 16 травня, присвяченого питанню викриття корупції у ВС, суддя Великої Палати Верховного Суду Олег Ткачук виступив проти оперативного розгляду питання про висловлення недовіри голові ВС Всеволоду Князєву:

Нагадаємо, що на брифінгу керівники САП та НАБУ розповідали про рішення, яке ухвалювалося Великою Палатою 19 квітня 2023 року.

«Я хочу запитати себе і вас, що потрібно, аби позбавити бруду судову систему?» – задався питанням Олег Ткачук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я думаю, що судді повинні пам’ятати про принцип презумпції невинуватості. Ми не маємо жодної формалізованої інформації про те, що сталося. Можливо, хтось її має.

Однак у мене ось є протокол обшуку, один з протоколів обшуку кабінетів суддів ВС. Скажу, що тут три рядки – в одному написано номер розслідування, а в інших я не можу розібрати, що тут написано», – заявив Ткачук.

«Може нам не личить коментувати дії правоохоронних органів?» – сказав секретар Пленуму ВС Дмитро Луспеник.

«Я би тоді хотів спитати, Дмитре Дмитровичу, на підставі яких фактів, можливо, у Вас є факти ще для того, щоб підписати листок (про недовіру голові судді ВС Всеволоду Князєву)?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Будучи головою Ради суддів я знайомився з інформацію, що 8 тисяч суддів мають відкрите кримінальне провадження в різних справах. Але справ скільки, ми знаємо всі», – зазначив Ткачук.

Дмитро Луспеник на це відповів, що кожен суддя має право підписати чи не підписати подання про висловлення недовіри.

В свою чергу, суддя КЦС ВС Віктор Пророк зазначив, що він «на зборах вчора заявив, що «за допомогою кулуарних домовленостей можна стати головою Верховного Суду». «Але треба мати чесність і порядність», – додав він.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності