Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Проти визнання криптовалют платіжним засобом є МВФ…

МВФ виступив проти визнання криптовалютных активів платіжним засобом і закликав не надавати криптовалютам статус законного платіжного засобу.

Як йдеться заяві на сайті МВФ, побоювання Фонду полягають у тому, що широке впровадження криптоактивів може підірвати ефективність монетарної політики.

Зазначимо, що сьогодні криптовалюта, як і електронне сучасне мистецтво, що вміщається на одній флешці, є чудовим способом розрахунку на чорному ринку наркотиків, зброї, кривавих діамантів та інших заборонених товарів.

Також в МВФ припускають, що широке впровадження криптовалют дозволить обходити заходи з управління потоками капіталів і посилить фіскальні ризики.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У фонді вважають, що регулювання криптовалют має бути розумним, щоб не пригнічувати інновації. Водночас Фонд припускає, що держсектор може використовувати деякі базові технології криптоактивів для своїх цілей.

МВФ дав наступні рекомендації щодо поводження з криптоактивами:

    • розробіть та забезпечте дотримання пруденційних вимог, а також вимог до поведінки і нагляду до всіх учасників індустрії;
    • захищайте грошово-кредитний суверенітет і стабільність шляхом зміцнення рамок монетарної політики, не надавайте цифровим активам статус офіційної валюти або законного платіжного засобу;
    • проаналізуйте та розкривайте фіскальні ризики і прийміть однозначний податковий режим для криптовалют;
    • встановіть правову визначеність цифрових активів та усуньте юридичні ризики;
    • створіть спільну систему моніторингу між різними національними агентствами та органами влади;
    • розробіть міжнародні механізми співпраці для посилення нагляду та забезпечення дотримання правил криптовалют;
    • слідкуйте за впливом нового класу активів на стабільність міжнародної валютної системи;
    • остерігайтеся надмірної волатильності потоків капіталу та підтримуйте ефективність заходів з управління ними;
    • зміцнюйте глобальне співробітництво для розвитку цифрових інфраструктур та альтернативних рішень для транскордонних платежів та фінансування

Нещодавно маркетмейкер цифрових активів Auros подав заяву про банкрутство на Британських Віргінських островах після того, як минулого місяця постраждав від краху криптобіржі FTX.

Ілон Маск не збирається покидати пост СЕО Twitter після свого нещодавнього опитування і впроваджує новий функціонал на платформі. Нещодавно у соцмережу була додана нова опція, за допомогою якої користувачі можуть шукати ціну на біткоїн чи ефіріум просто ввівши тикери криптовалют у стрічці пошуку.

Іран та росія планують створити токен Перського регіону, який працюватиме у зовнішньоторговельних розрахунках замість долара, рубля та іранського ріалу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності