Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПРОУГОРСЬКА ПАРТІЯ ПЕРЕМОГЛА В ДВОХ РАЙОНАХ ЗАКАРПАТТЯ

Угорщина посилює свій вплив на Закарпатті. Партійне об’єднання угорців там набрало більше 50% голосів у двох районах області, що межують з Угорщиною. Про це повідомив керівник закарпатського відділення Комітету виборців України Дмитро Тужанський. Йдеться про Берегове та Виноградове. Напередодні місцевих виборів цей регіон відвідав міністр на­ціонального розвитку Угорщини Міклош Шестак. Він провів зустрічі у Товаристві угорської культури Закарпаття з представниками діаспори.

Угорське населення Закарпаття нараховує близько 150 тисяч осіб, що проживають вздовж кордону з Угорщиною. Діаспора не приховує своєї стратегічної мети – ​возз’єднання із сусідами. Проте дві основні організації закарпатських угорців – ​Товариство угорської культури Закарпаття та Демократичний союз угорців України ворогували упродовж останніх 20 років.

Напередодні місцевих виборів до вирішення цього питання підключився Будапешт, де останнім часом все частіше лунають заклики «врятувати угорців в Україні», приєднавши їх до своєї території. Процес примирення угорської діаспори очолив віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн, що є за сумісництвом лідером Християнсько-демократичної народної партії.

Зрештою, дві ворогуючі організації вийшли на вибори єдиним списком, підписавши «Угоду про співпрацю на виборах до місцевих рад «. Партії створили спільний паритетний список. Основною метою угоди було подолати 5% бар’єр. Підсумки перевершили очікування в 10 разів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що офіційно Закарпаття стало частиною України за підсумками Другої світової війни, коли в червні 1945 року в Москві було підписано угоду з Чехословаччиною про приєднання до СРСР «Підкарпатської Русі», а 22 січня 1946 р. Указом Президії Верховної ради СРСР на приєднаних землях була створена Закарпатська область УРСР. Саме цим намагаються нині скористатися проугорські радикальні організації Закарпаття, роздмухуючи в цій українській області, мабуть не без відома Будапешту, сепаратистські настрої?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності