Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

При будь-якому результаті війни турки залишаться власниками українських кар’єрів і родовищ

Днями відома в Україні за будівельними проектами турецька компанія “Onur” прикупила собі родовище граніту на Рівненщині. Добувні активи Onur поповнив «Рокитнівський спецкар’єр», на якому видобувають граніт, гранодіорит та габро-діабаз.
Загальні запаси придбаного родовища оцінюються в 9,6 млн. кубометрів.
Таким чином, станом на серпень 2023 року, турецька група Onur контролює вже 8 видобувних компаній в Україні: Юнашківський кар’єр (мігматити) ділянку Іванівська (каолін), ділянку Миролюбовсько-Дніпровська (каолін), родовище Павлівське (каолін, пісок), площа (золото), Городнявський ділянку Буртинського родовища (графіт), родовище Південно-Тростянецьке (пісок), родовище Рокитнівське (граніт).
Onur – один із найбільших підрядників «Укравтодору» і стабільно отримує мільярди гривень на дорожні роботи.
Цікаво, що днями з’ясувалося, що власниками ще однієї “турецької” фірми з пошиття курток для ЗСУ, виявилися два нардепи від “Слуги народу”…
Звичайно, для створення повноцінного дорожньо-будівельного холдингу, а не звичайного виконавця, для Onur було важливо отримати контроль за родовищами, що видобувають будівельну сировину.”
Нагадаємо, з 2025 року стартує продаж землі іноземцям.
росія віджала одне, партнери інше, адже при будь-якому розкладі результату війни турки, я примудряються дружити “і нам, і кацапам” за лишаться володіти цими родовищами…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності